Webcontrole

Met Webcontrole kun je de toegang tot websites die gebruikers bezoeken bewaken en beheren. Je kunt de instellingen van Webcontrole configureren voor alle gebruikersaccounts op de computer.

Belangrijk: Webcontrole is alleen beschikbaar als je het programma hebt geactiveerd met een activatiecode voor Kaspersky Small Office Security. Als je de activatiecode wijzigt, wordt Webcontrole vervangen door Ouderlijk Toezicht (China). Ouderlijk Toezicht heeft dezelfde functionaliteit als Webcontrole.

Je kunt de toegang tot specifieke websites of geselecteerde categorieën van websites blokkeren.

Opmerking: Het Kaspersky-programma kan alleen de toegang tot websites blokkeren die HTTPS gebruiken voor verbindingen. Het programma scant versleutelde verbindingen (HTTPS) alleen als het aankruisvak Controleer beveiligde verbindingen (HTTPS) voor <onderdeelnamen> is ingeschakeld in het gedeelte Algemeen op het tabblad Bescherming.

Toegang tot specifieke websites blokkeren

Toegang tot geselecteerde categorieën van websites blokkeren

Belangrijk: als je de programmaversie hebt geïnstalleerd die bedoeld is voor gebruik in de Europese Unie, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Brazilië, moet je de Verklaring over gegevensverwerking voor Webcontrole accepteren voordat je Webcontrole kunt inschakelen. De verklaring wordt weergegeven wanneer je Webcontrole probeert in te schakelen voor het eerste gebruikersaccount op de Mac.

Je kunt indien nodig websites toevoegen aan de lijst met uitzonderingen. Webcontrole blokkeert geen websites die aan de lijst met uitzonderingen zijn toegevoegd, zelfs als ze tot verboden categorieën behoren.

Lijst met uitzonderingen bewerken

Je kunt de instelling van Webcontrole voor een gebruikersaccount op de computer kopiëren en plakken naar een ander gebruikersaccount op de computer.

Instelligen van Webcontrole kopiëren en plakken